Specifieke diensten

  • De Doorstroom
    De Doorstroom is gericht op kinderen en jongeren die tijdelijk niet of niet volledig naar school kunnen. In overleg met de school en de ouders wordt er bepaald op welk(e) dagde(e)l(en) er gebruik wordt gemaakt van de diensten van Het Maashuis in plaats van dat het kind of de jongere naar school gaat. Wij leren de kinderen/ jongeren hun identiteit terug krijgen: wat zijn je kwaliteiten en je valkuilen. waar móet je wat mee in de maatschappij en waar mág je wat mee. Tijdens deze momenten wordt er individueel bekeken waar jouw kind behoefte aan heeft. Denk hierbij aan het intrainen van vaardigheden, psycho-educatie, sociale vaardigheden en in beweging komen.

  • Groepsbegeleiding
    Gedurende de dag bouwen de kinderen spanning op door alle prikkels die ze binnen krijgen. Bij de één betekent dit harder en veel gaan praten, de ander knijpt met zijn ogen. Door onze expertise zorgen we voor een veilige en vertrouwde omgeving, van daaruit kun je leren. De kracht zit hem in het schakelen tussen spanning en ontspanning en hierbij maken we gebruik van verschillende activiteiten uitgaande van de intrinsieke motivatie van het kind. Deze activiteiten zijn gericht op het intrainen van vaardigheden, psycho-educatie, sociale vaardigheden en in beweging komen.
  • Sporten en bewegen
    Mensen met autisme hebben vaak niet de intrinsieke motivatie om in beweging te komen. Het is bewezen dat bewegen helpt om je hoofd leeg te maken. Doordat mensen met ASS niet weten wat ze moeten doen, blijven ze vaak in hun eigen veilige wereld zitten. Het Maashuis biedt een gestructureerde manier om in beweging te komen voor alle kinderen en jongeren die in Het Maashuis komen.
    Wij kunnen diverse bewegingsactiviteiten aanbieden die te maken hebben met kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Tijdens het sporten zijn de kinderen en jongeren bezig met verschillende factoren: doorzettingsvermogen, sociale relaties, aangeven van grenzen en omgaan met winst en verlies.

Het Maashuis


Autismevriendelijke gemeente

Apeldoorn is de meest autismevriendelijke gemeente van Nederland! Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Autisme Register (NAR) dat al 10 jaar onderzoek doet naar autisme. Wethouder Anja Prins van de gemeente Apeldoorn heeft 11 april jl. hiervoor de award in ontvangst genomen. Hierbij was een mooie groep mensen uit Apeldoorn aanwezig; mensen met autisme, naasten en professionals.



Ouders beoordelen ons met een 8.8 !



Prikkelarm borrelen

Iedere laatste donderdag van de maand kun je bij StationRoyaal in Apeldoorn laagdrempelig en prikkelarm borrelen. Vind je uitgaan lastig, ben je op zoek naar contact en gezelschap? UIT1830 is er voor alle jongeren tussen de 18 en 30 jaar die om welke reden ook gewoon wat willen drinken in de stad, maar voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. 

https://stationroyaal.nl


Bijeenkomsten en webinars

Op de website van Balans vind je informatie over diverse interessante bijeenkomsten en webinars. 

Tickets zijn te bestellen via:

http://www.balansdigitaal.nl/agenda


Online wegwijzers voor autisme

De website http://www.autismeapeldoorn.nl  biedt een actueel overzicht van diensten, aanbod en activiteiten in Apeldoorn en omgeving. Er is onder meer informatie te vinden over wonen, begeleiding, vrije tijd, belangenverenigingen, onderwijs, werk en dagbesteding.

Ook op de website van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG) vind je een overzicht van meer dan 140 organisaties die zich aangesloten hebben, waaronder ervaringsdeskundigen, belangenverenigingen, onderwijs, MEE, GGZ, CJG, welzijnswerk, arbeid, ambulante begeleiding, vrije tijd en sport.

http://www.autismegelderland.nl


IJzerweg 53, 7335 DH Apeldoorn, Telefoon 055 - 301 42 28, info@maashuis.nl